Malang

13 juni 2026 - Malang, Indonesië

We verlaten Yogyakarta en gaan richting het koelere Malang. Hier gingen de kolonisten in het verleden heen om de hitte van de stad te ontvluchten. Dat is ons ook gelukt, want t regende toen we aan kwamen😄.

Onze chauffeur is een lief, klein chaootje. Het komt nog weleens voor dat hij niet waar hij heen moet alsook met het vinden van ons hotel. Zelf zegtie dan dat hij een error heeft. Dat gebeurde nu midden op een druk kruispunt....we hebben hem maar gezegd dat hij even door moest rijden. Sorry,  sorry,  sorry zegt hij dan altijd🤣.

We hebben een mooi koloniaal hotel en tijdens de lunch worden we overvallen door een soort van tante Lien. Ze wilde ons het hele hotel laten zien terwijl we net lekker zaten te lunchen. Maar even niet dus. Later heeft ze even directies gegeven hoe we naar de historische wijk moesten gaan en dat we vooral onze tassen in de gaten moeten houden🤭.

We zijn door de historische wijk heen gelopen, maar kregen daar niet echt een warm gevoel bij. Op naar Toko Oen, een oud-Nederlands restaurant. De kroketten waren warm, maar verder wat vergane glorie. Maar goed dat we hier maar 1 nacht verblijven. Tijdens ons diner spraken we een Indonesische vrouw die in Nederland was opgegroeid. Zij woont nu hier met haar man die hier niet meer weg wil. Zij vertelde dat ze heimwee had naar het georganiseerde Nederland en veroordeelt de corruptie hier in Indonesië.  Veel Indonesiër willen graag dat de Nederlanders weer terug komen om het land te besturen. Zo zie je maar dat je alles in perspectief moet blijven zien😉.

Morgen gaan we verder richting de Bromo vulkaan.