Onderweg naar Ubud

19 juni 2026 - Gianyar, Indonesië

We hebben voor vandaag weer een chauffeur tot onze beschikking. Deze brengt ons naar ons volgende hotel/resort iets boven Ubud. Onderweg doen we nog wat bezienswaardigheden aan, beginnend met twin lakes viewpoint, de tweelingmeren. Vervolgens gaan we via de Bali Handara gate naar de watertempel, Pura Ulun Danu Beratan. Een enorm park heeft men erom heen gebouwd met een dierentuin waar mensen met ze op de foto kunnen,  maar dat doen we natuurlijk niet. Wel zien we hier de Loewak, een civetkat-achtig dier. Kopi loewak of civetkoffie wordt gemaakt van koffiebonen, nadat deze het maag/darmkanaal zijn gepasseerd van de loewak. Het is een van de duurste koffiesoorten ter wereld. De hoge prijs wordt niet veroorzaakt doordat de gebruikte koffiebessen zelf zo zeldzaam zijn, maar door het zeer speciale productieproces. Die koffie hebben we natuurlijk geproefd en was erg lekker.

Op naar de Jatiluwih rijstterrassen, Unesco werelderfgoed, prachtig om te zien en erg druk. Gelukkig zien we hier al meer toeristen. Tenslotte gaan we naar Pura Luhur Batukaru. Een oude tempel die onder de gelijknamige vulkaan is gebouwd.

Inmiddels zijn we in ons mooie resort aan gekomen. Zo direct gaan we eten tijdens een Balinese dansavon💃.

1. Myriam:
    19 juni 2026