Bromo vulkaan 2

15 juni 2026 - Banyuwangi, Indonesië

Vannacht om 01.45 uur ging de wekker. Om 02.30 uur werden we met een jeep naar het uitkijkpunt gebracht om de zonsopkomst te bekijken bij de Bromo-vulkaan. Wij dachten dat we met een aantal mensen daar zouden staan, maar niets was minder waar. Er waren tientallen jeeps met honderden mensen die gelukkig allemaal hun eigen plekje vonden zodat iedereen een goed zicht had. Na ongeveer 1,5 uur en klappertandend van de kou werd ons geduld beloond. Wat een prachtige zonsopkomst! Eentje voor in de boeken.

Op ons gemak liepen we terug naar onze jeep, maar helaas stond er een file van 1,5 uur, want een aantal jeeps hadden dwars geparkeerd waardoor de rest niet weg kon.

Na het ontbijt hebben we afscheid genomen van het mooie hotel in de wolken en het vriendelijke personeel. Vervolgens zijn we in 7 uur naar Ketapang gereden waar we morgen de oversteek maken naar Bali. Inmiddels is het tijdverschil met Nederland opgelopen naar 7 uur.

In ons huidige hotel kijken we al naar Bali vanuit het restaurant.  In dit enorme hotel is ook een kinderspeeltuin. Leuk om al die kindjes zo te zien genieten.

1. Hannie:
    15 juni 2026
    Geweldig weer. Was dus zeker de moeite waard van kort nachtje. 🙏
  2. Miranda.bruins:
    15 juni 2026
    Zekers, wat een belevenis weer. We zijn nu 2 weken onderweg en beginnen met ons relax programma, Bali en Flores. Zin in😇
  3. Charlotte:
    15 juni 2026
    Zweten.... bibberen... jullie maken alles mee! Nog over de rand van de vulkaan kunnen kijken?
    Relaxen altijd fijn 😀 veel plezier op Bali
  4. Marrit:
    Goede reis naar Bali en lekker chillen daar! 😎 ☀️ 🏝️
  5. Miranda.bruins:
    16 juni 2026
    Thanks🥰
  6. Miranda.bruins:
    16 juni 2026
    We zijn op het randje van veel geweest, maar helaas niet op die van de Bromo. Door alle parkeertrucs van de jeeps ontbrak daarvoor de tijd helaas. Maar we hebben al zoveel van vulkanen gezien dat we dat ok niet zo erg vonden.😘
  7. Myriam:
    17 juni 2026
    Hoe mooi is dat! Wel jammer van de vertraging maar hopelijk heeft dat de sfeer en het speciale moment toch niet al te veel in de weg gestaan. Jullie hebben mooie herinneringen en superfoto's om dat akkefietje snel te vergeten.
  8. Miranda.bruins:
    18 juni 2026
    Elke vakantie is er wel iets wat tegen zit. Vooral in dit soort landen...dat weten we van tevoren. Eerlijk gezegd was ik blij dat de 209 treden naar boven niet genomen hoefden te worden😂.
    De feestweek was nou weer niet gepland en wordt ons zomaar als kadootje gegeven.
    We gaan vandaag genieten van een Balisch massage- en spa ritueel van 2 uur. Heerlijk!