Prambanan

11 juni 2026 - Yogyakarta, Indonesië

Onderweg naar Yogyakarta bezoeken we de Prambanan.

Geschiedenis:

De Prambanan is het grootste hindoeïstische tempelcomplex in Indonesië. Het werd rond 850 n.Chr. gebouwd door koning Rakai Pikatan van de Sanjaya-dynastie en voltooid rond 915 n.Chr. Het complex, gewijd aan de Trimurti (Shiva, Vishnu en Brahma), markeerde de terugkeer van het Hindoeïsme op Java.

In 1991 werd het complex door UNESCO toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst.

Vandaag de dag is het complex, inclusief de verhalen uit het Ramayana-epos die in de reliëfs zijn uitgehouwen, een van de belangrijkste culturele bezienswaardigheden van Indonesië.

Een mooi vervolg op de Borobudur.

Schoolkinderen kamperen op het terrein. Hun uniformen geven kleur aan de omgeving, rood, groen, roze, blauw etc. Er waren veel schoolkinderen die graag met ons op de foto willen. Vanuit school is het een opdracht en daar werd al giechelend gehoor aan gegeven. Vooral Bob was met zijn lengte een bezienswaardigheid op zich😂.

Na deze klimpartij en wederom vergoten zweetdruppels rijden we naar Yogyakarta. Wat een drukte is het daar. Een bezoek aan het paleus van de sultan kan ons niet echt enthousiast maken.

We lunchen gelukkig op een rustige plek met een buffet. Onze chauffeurs weten de goede plekjes.

Bob scoort nog een shirt bij de plaatselijke HD-winkel terwijl ik in het hotel het zwembad in duik.

Maak je reisblog advertentievrij
Ontdek de voordelen van Reislogger Plus.
reislogger.nl/upgrade

1. Myriam:
    Leuk schoolmeisje op de foto met Bob. 😆🫢😋
  2. Bob en Miranda:
    11 juni 2026
    Hahaha, als alles om je heen zo oud is lijk je zelf jonger😂🤪
  3. Pauline:
    11 juni 2026
    Ongelofelijk dat dit nog bewaard is gebleven allemaal!!
  4. Bob en Miranda:
    12 juni 2026
    Inderdaad en dat na aardbevingen e.d. Gelukkig is het nu Unesco en wordt er goed toegezien op het behoudt van deze prachtige tempels.