Samosir

6 juni 2026 - Tuk Tuk, Indonesië

Samosir, een groot vulkanisch eiland in het Tobameer is het culturele hart van de Batak. Het eiland is ontstaan door een enorme vulkaanuitbarsting zo'n 74.000 jaar geleden.

Vanmorgen bezichtigen we het dorp Ambarita en Tomok. Hier zien we de traditionele huizen (de Rumah Bolon) met hun opvallende buffelhorendaken en gaan met een gids door de dorpen heen. De Bataks, een krijgslustig volk dat niet terugdeinsde voor kannibalisme zijn sinds 150 jaar Christenen en geen kannibalen meer.

In deze dorpen vindt je eeuwenoude monumenten. Denk hierbij aan stenen executieplaatsen, koningsgraven en traditionele vergaderstoelen die herinneren aan oude rechtssystemen en rituelen uit de pre-koloniale tijd.

We bezoeken een weverij waar sarongen worden gemaakt. Wat een werk! Tenslotte drinken we koffie op het hoogste uitzichtpunt van het eiland met uitzicht op het Tobameer.

Vanmiddag bij het zwembad gehangen en genoten van het zonnetje. Vanavond was er Batakdansen en ja hoor, ik was aan de beurt. Het was wel erg leuk. Nu genieten van een buffet diner met live music.

Van reisblog naar fotoboek
reisdrukker.nl