Bukit Lawang

3 juni 2026 - Bukit Lawang, Indonesië

Vanmorgen na een Indonesisch ontbijt met heerlijke gerechten zijn we op pad gegaan met onze chauffeur. We hebben een moskee, Chinese tempel en het paleis van de Sultan in Medan gezien alvorens naar de jungle te rijden, te weten Bukit Lawang. We hopen hier Oerang Oetangs te spotten als we morgen onze jungle tocht gaan maken. Onderweg staan er files om diesel te tanken met dank aan de Amerikaanse leider. We hebben geluncht in een leuk cafeetje waar ze wel hele hete groene boontjes bij serveerden🥵. Het bleken pepertjes te zijn.

Bij aankomst in Bukit Lawang werden we meteen begroet door apen. We werden gewaarschuwd om vooral geen deuren of ramen open te laten staan ivm het stelen van spullen door deze dieven op 4 poten. Onze kamer kijkt uit op de rivier en de jungle en is open zodat het lekker doorlucht. Gelukkig hebben we wel een klamboe en een ventilator aan het plafond, want het is erg heet.

In de namiddag zijn we op pad gegaan met een brommer incl. zijspan (becak), een soort tuk tuk. We hebben gezien hoe men tofu, tempeh, palmolie en bruine suiker maakt.

Na deze tocht op naar het restaurant in ons eco hotel waar we naar het onweer kijken door de extreme hitte die er nu op Sumatra is.

Nu moe en voldaan op bed na deze mooie dag.

1. Myriam:
    3 juni 2026
    Die apen zijn sneller (en soms sluier) dan wij, vergeet dat zeker niet! 🫢😉
  2. Marrit:
    3 juni 2026