Medan

2 juni 2026 - Medan, Indonesië

Na een lange reis zijn we in Medan, Sumatra, aan gekomen. Onze chauffeur heeft ons door het toeterende en chaotische vrrkeer naar ons hotel gebracht. Onvoorstelbaar wat er allemaal voorbij komt aan vervoer en wat er vervoert wordt. Van trossen bananen tot staalkabels die zeker 2 meter uitsteken aan elke kant van de brommer. Heel herkenbaar in het Oosten.

Eerst maar eens even een tukkie gedaan. Hierna zijn we op weg gegaan naar de Tjong A Fie Mansion dat een historisch juweel in Medan wordt genoemd. Het is een geregistreerd historisch monument, een cultureel erfgoed en tevens een museum. Het landhuis combineert Chinese, Maleisische en Art Deco-invloeden in de architectuur. De structuur is gebouwd volgens de principes van feng shui. De kamers bevinden zich aan vier zijden van het gebouw en omringen een grote openluchtbinnenplaats in het midden, die de "Bron van de Hemel" symboliseert.

Vervolgens begon onze maag te knorren en zijn we bij het TikTok restaurant een hapje gaan eten. Traditioneel Indonesisch, maar ook kroketten en bitterballen😂. Die hebben we maar over geslagen.

Genoeg zweetdruppels vergoten en fijnstof opgesnoven vandaag.  We liggen nu aan en in het zwembad te relaxen.

Ennuh....vriendje Gekko ook weer gespot, yessss!

1. Hannie:
    2 juni 2026
    Beautifull. 🌞💖👌
  2. Pauline:
    2 juni 2026
    Goed begin van een mooie reis.
    Nog veel plezier samen
  3. Miranda.bruins:
    3 juni 2026
    Thanks😊
  4. Myriam:
    3 juni 2026
    Hoe leuk! Mooie foto's ook.